Ultimele Știri

Conversie, mai la anul! PSD și PNL se acuză reciproc de amânarea adoptării legii privind conversia creditelor din franci la cursul istoric

conversia la cursul istoric

Președintele PSD Liviu Dragnea și liberalii se acuză reciproc de amânarea adoptării legii privind conversia creditelor din franci elevțieni la cursul istoric. 

„S-a suspendat ședința de astăzi din lipsă de cvorum pentru că PNL a ales să boicoteze votul pe moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției. Deci, practic, pentru a salva onoarea nereperată a doamnei ministru au boicotat și celelalte voturi. Ăsta este felul lor de a face politică. Zeci de mii de familii așteptau ca azi să votăm conversia creditelor, așa cum s-a stabilit, la cursul istoric. De asemenea, toți copiii și părinții așteptau să votăm legea cu 1 iunie și alte voturi importante.

Noi am fost prezenți astăzi aici. Ieri, doamna ministru Prună m-a sunat și pe mine spunând că ar vrea să nu fie dimineață dezbaterea. Eu am procedat corect, am pus-o în legătură cu domnul Florin Iordache și au convenit împreună ora 14,30, am așteptat 15 minute, a început dezbaterea unde au fost prezenți membri ai Guvernului, urma să se voteze. Liberalii au găsit să boicoteze, să nu participe, arătând că susțin și își asumă acest ministru al Justiției, efectul fiind că au boicotat și celelalte legi”, a declarat Dragnea, la Palatul Parlamentului.

14542361_1211345395605831_8808575038671129272_o

Românii care așteaptau adoptarea legii la balconul Parlamentului

Până la urmă, după câteva replici între liberali și social-democrați ședința a fost suspendată. Românii care așteptau la balconul Parlamentului adoptarea legii privind conversia mai au de așteptat.  Clasa politică actuală se folosește de problemele cetățenilor pentru a câștiga capital politic, precum și cazul CHF. 

Guvernul ar vrea să intervină și el asupra acestei legi, pentru a face mici modificări ca, ”legea să devină cu adevărat socială”, după cum spune vice-premierul Costin Borc. 

Românii cu credite în franci elvețieni mai au de așteptat până la intrarea în vigoare a legii, însă conversia ar putea avea loc cel mai probabil anul viitor. Există și posibilitatea ca băncile să atace legea la Curtea Constituțională. Să nu uităm de incompetența clasei politice.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*