Ultimele Știri

Controversele viitoarei embleme oficiale a Stelei

Steaua a prezentat, ieri, noua emblemă care va fi imprimată pe tricourile de joc ale steliștilor, iar criticile și controversele au continuat în adresa clubului din Ghencea.

Noua emblemă a Stelei va conține trei elemente: o stea în 8 colţuri, semnul crucii şi iniţialele FCSB, dispuse în ordinea în care se închină ortodocşii și care vor fi în culorile roşu-galben-albastru.

steaua-sigla-nouaImediat după anunțul făcut de președintele Valeriu Argăseală au apărut și problemele, fiindcă echipa bucureșteană Venus București are înregistrată la OSIM, de asemenea, o siglă cu o stea în opt colțuri și îi acuză de plagiat pe oficialii din Ghencea.

„Avem înregistrată la OSIM această stea. Nu e normal ce se întâmplă în acest moment, ca un gigant al Europei, aşa cum e Steaua, să nu fie în stare să găsească oameni pregătiţi pentru crearea unei embleme.

Plagiatul şi lipsa de inspiraţie se plătesc într-un mod sau altul. Noi acum suntem o echipă mică, dar cu o istorie mare. Suntem la început de drum şi pentru noi contează doar fotbalul”, a spus Ştefan Gorgorin, managerul sportiv al Venusului pentru Gazeta Sporturilor.

Venus BucureștiFosta campioană interbelică, care evoluează acum în Liga a IV-a, vrea să depună o contestație la OSIM, iar situația se complică, fiindcă Steaua şi-a dat deja la imprimat sigla pe care are de gând să o folosească începând cu returul Ligii 1.

„Văd că este o modă acum să conteste lumea. Inclusiv cei de la Venus. Ce să facem? OSIM-ul îşi va spune cuvîntul şi apoi vom vedea cine va avea dreptate. E adevărat că acea stemă cu FCSB în punctele cardinale este una dintre embleme, însă sigla noastră nu are nicio legătură cu a celor de la Venus. Într-o săptămînă cei de la OSIM ne vor da un răspuns”, a precizat Valeriu Argăseală pentru DigiSport. 

Pentru rezolvarea acestei probleme s-a implicat și Ilie Năstase, și Helmuth Duckadam, care cer generalilor și lui Victor Ponta să lase Steaua să folosească vechea emblemă.

„Aş dori să am o audienţă la primul ministru. Din păcate, la programul dânsului, va trebui să mai aştept. Eu am făcut o cerere, a fost depusă deja”, a spus eroul Stelei de la Sevilla, care l-a susținut pe Victor Ponta la prezidenţiale. 

Fostul portar speră ca permierul să pună presiune pe colegul său de partid și ministrul actual al apărării, Mircea Duşa, astfel încât generalii să negocieze cu Steaua nepunerea în aplicare a deciziei instanţei de a folosi altă siglă și alte culori.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*