Control ministerial de urgenţă la Colegiul Tudor Vianu, unde un profesor a fost acuzat că a pus elevii să se târască în genunchi

  • Adrian Marinescu
  • 7 februarie 2016
  • Educație
Adrian Curaj

Ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, domnul Adrian Curaj, a decis să dispună un control în regim de urgenţă la Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Capitală, pentru investigarea acuzaţiilor care i se aduc unui cadru didactic din această unitate de învăţământ.

Consider că analiza acestui caz extrem de grav trebuie să ţină cont de trei aspecte: încălcarea demnităţii elevului, nerespectarea deciziei Ministerului Educaţiei cu privire la perioada de susţinere a tezelor semestriale, respectiv negocierea notelor, lucru totalmente inadmisibil. Mă aştept ca măsurile să fie de aşa natură, încât să sancţioneze şi să descurajeze astfel de comportamente ale cadrelor didactice”, a declarat ministrul Adrian Curaj.

Reamintim că, potrivit articolului 31, alineatul 4 din Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar, personalului din învăţământul preuniversitar îi este interzis să desfăşoare acţiuni de natură să afecteze imaginea publică a elevului, viaţa intimă, privată şi familială a acestuia.

Ministrul Adrian Curaj a cerut, de asemenea, tuturor inspectoratelor şcolare judeţene să adopte cele mai potrivite măsuri de consiliere şi îndrumare, astfel încât spaţiul şcolii să nu mai fie locul derapajelor de comportament în rândul cadrelor didactice sau al elevilor.

loading...

One thought on “Control ministerial de urgenţă la Colegiul Tudor Vianu, unde un profesor a fost acuzat că a pus elevii să se târască în genunchi

  1. Cu siguranta este un complot impotriva domniei sale. Sunt parinte si probabil m-ar deranja si pe mine sa am copilul implicat in asa ceva. Sa nu uitam ca noi,dascalii,am ajuns bataia de joc a elevilor. Faceti ceva pentru a nu mai se ivi astfel de situatii,profesorii nu sunt protejati de nicio lege. Oameni buni,nu loviti in cei ce si-au dedicat viata la catedra! Gestul profesorului,daca asa s-a intamplat,a fost determinat de comportamentul acelui elev,probabil intolerant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *