Ultimele Știri

Controale la nivel național: Inspecția Muncii a aplicat amenzi de 1,3 milioane lei

Inspecția Muncii a aplicat amenzi cu valoare totală de 1,3 milioane de lei, în urma unor controale la nivel național, care au avut loc în perioada 27-30 iulie. 

Inspectorii au descoperit 97 de persoane care lucrau fără nicio formă legală. Pentru munca la negru au fost aplicate amenzi în valoare de 680.000 de lei, din totalul de  1,021 milioane de lei din domeniul relațiilor de muncă.

Și în domeniul securității și sănătății în muncă, au fost aplicate amenzi, acestea fiind în valoare de 320.500 de lei. Angajatorii au comunicat inspectoratelor teritoriale de muncă 42 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate, vor fi încadrate sau nu drept accidente de muncă, potrivit Agerpres.

”Dat fiind numărul accidentărilor înregistrate la inspectoratele teritoriale de muncă, concluziile rezultate în urma cercetărilor, neregulilor constatate în timpul controalelor, toate raportate la o singură săptămână de lucru, insist asupra măsurilor de protecție a lucrătorilor pe care angajatorii sunt obligați să le ia. Evaluarea riscurilor și asigurarea unui mediu de lucru sănătos și sigur, conform legii și normelor europene, reprezintă obligație și o garanție pentru a diminua efectele negative ale accidentărilor cu care ne confruntăm”, a declarat inspectorul general de stat, Nicolae Bratu.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*