Ultimele Știri

Controale în toată ţara pentru depistarea imigranţilor ilegali. Câți refugiați se aflau în România fără drept de şedere

imigranti

Astăzi au avut loc controale în toată țara pentru depistarea imigranților ilegali, aflați pe teritoriul țării. Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări au făcut 158 de controale în perioada 1-26 februarie, verificări în urma cărora 36 de persoane au fost îndepărtate din ţară iar pentru alţi 89 de cetăţeni străini au fost dispuse măsuri de părăsire a teritoriului României.

Controalele au fost făcute pentru prevenirea şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini la nivel naţional.

„143 de persoane au fost depistate în situaţii ilegale, cei mai mulţi în Bucureşti şi pe raza de competenţă a judeţelor Iaşi, Ilfov şi Mehedinţi. Dintre aceştia, 34 au întrunit condiţiile necesare prelungirii dreptului de şedere, pentru 89 au fost dispuse măsuri de părăsire a teritoriului României, iar pentru 20 s-au dispus alte măsuri. Pentru 36 de persoane, au fost organizate misiuni de îndepărtare de pe teritoriul României sub escortă. La ieşirea din ţară pe numele lor a fost aplicată măsura de nepermitere a intrări în România”, a anunţat, sâmbătă, Inspectoratul General pentru Imigrări.

Totodată, poliţişti au anunţat că au dat 588 de sancţiuni contravenţionale cu avertisment şi amendă în valoare totală de 195.075 lei, cetăţenilor străini care nu au respectat legislaţia în domeniul migraţiei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*