Ultimele Știri

Contribuţii obligatorii. Statul nu îi mai iartă pe cei care nu au venituri

plata asigurari

Plata asigurărilor sociale de stat devine obligatorie chiar şi pentru cei care nu au venituri. Un articol din noul Cod fiscal introduce o contribuţie obligatorie de 5,5% din salariul minim pe economie aplicabilă inclusiv şomerilor care nu mai primesc indemnizaţie sau acelor persoane care nu sunt angajate, cum sunt cele din mediul rural.

Măsura se va aplica din 2016, iar în condiţiile în care salariul minim va fi majorat în două etape pentru a ajunge la 1.200 de lei la mijlocul lui 2016, contribuţia pentru anul viitor ar ajunge la 767 de lei.

Sunt exceptaţi de la plată minorii, studenţii de până la 26 de ani sau persoanele care au în familie un angajat.

Codul fiscal prevede că persoanele fără venituri trebuie să se înregistreze la Fisc şi să depună o declaraţie pentru a li se emite o decizie de plată. Contribuţia ar urma să fie achitată trimestrial.

Comentarii prin Facebook

2 Comentarii on Contribuţii obligatorii. Statul nu îi mai iartă pe cei care nu au venituri

  1. Gabriel Marinescu // 9 septembrie 2015 at 20:46 // Răspunde

    De aproape 5 ani sunt somer si nu reusesc sa gasesc nimic de munca,din doua motive:1)nu se gaseste de munca;2)varsta mea-55 de ani la care nu ma vrea nici un angajator!Dupa ce ca si asa de abia imi duc zilele intr-o umilinta cumplita traind din pensia mamei la varsta mea,acum sa vina un BOU sau o VACA cu o astfel de propunere legislativa nu pot decat sa-i FUT TOTI MORTII MAMII EI/LUI!De unde pizda mamii lor sa le dau daca nu castig nimic?!?

  2. O aberatie emisa de niste creiere spalate! Cum poti sa ceri bani unor persoane fara nici un venit, intretinute eventual de rude, soti, parinti, copii? De unde sa-i dea?? Impozit pe floci nu vor ei care fac si voteaza astfel de legi??

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*