Ultimele Știri

Contractul de modernizare a transportului în comun din Cluj, cercetat de procurori

Primăria Cluj-Napoca dorește să modernizeze transportul în comun. În urma unor licitații realizate acum doi ani, o firmă a fost aleasă câștigătoare și au demarat proiectul.

Proiectul de modernizarea transportului în comun este realizat din foduri europene. Programul prevedea instalarea mai multor aparate de emitere a tichetelor de călătorie dar și a peste 500 de validatoare. Mai mult, stațiile de autobuz din oraș ar fi trebuit să fie modernizate.

O altă firmă participantă la licitație acuză firma câștigătoare că a obținut contractul cu Primăria folosind un act fals. Un document necesar ar fi trebuit eliberat de Institutul de Cercetări în Transporturi, dar instituţia neagă că l-ar fi emis. Până la lămurirea situaţiei, proiectul este blocat.

O firmă care a pierdut licitaţia a făcut o contestaţie împotriva firmei care a fost desemnată câştigătoare, că ar fi folosit un document fals și în această situaţie documentul a fost trimis şi la DLAF şi la DNA”, spune Liviu Dragnea, Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Emil Boc asigură că licitația a fost făcută corect și că lucrurile s-au desfășurat conform planului.

Noi am luat ceea ce au depus cu ştampila autorităţilor statului, deci până la înscrierea în fals ori la o decizie a unei instanţe de judecată licitaţia este corectă”, spune Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

Proiectul trebuia finalizat în primăvara acestui an. Până acum 70% din contract a fost respectat însă proiectul este blocat până când procurorii vor finaliza ancheta.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*