Ultimele Știri

Continuă scandalul în interiorul ALDE. „Partidul va dispărea din politică în momentul în care penalii vor ocupa locurile pe listă”

Daniel Constantin Călin Popescu tăriceanu

ALDE, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu se află în centru unui scandal de proporții, după ce un senator a cerut demisia liderului și excluderea de pe listele pentru alegerile parlamentare. Senatorul Vasile Nistor insistă cu afirmațiile sale și consideră că partidul va dispărea dacă cei cu probleme penale vor fi incluși pe liste. 

Senatorul ALDE Vasile Nistor i-a solicitat luni copreședintelui formațiunii, Călin Popescu-Tăriceanu, să își prezinte demisia din funcția de președinte al Senatului întrucât este „acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului”.

„Sunt pregătit și pentru acest lucru (excluderea din partid — n.r.). (…) Dacă domnii colegi vor lua această decizie înseamnă că se autodistrug ca oameni politici pentru că numai un congres poate să hotărască ce se întâmplă în interiorul unui partid, nu dl Tăriceanu, nu dl Daniel Constantin, nu dl Vasile Nistor, nu dl Barbu. (…) Eu am ieșit cu aceste criterii de evaluare pentru că am simțit că partidul va dispărea din politică în momentul în care acești oameni (cu probleme în Justiție — n.r.) vor ocupa locurile pe listă. (…) Dacă se consideră abatere disciplinară că impui niște criterii de evaluare, să respecte niște criterii pe care majoritatea românilor și le dorește, înseamnă că este clar, pot să o facă. Le urez succes”, a declarat Nistor.

În ceea ce privește posibilitatea de a se orienta spre alt partid politic, el a spus că se va gândi la această chestiune numai în situația în care conducerea ALDE „va lua o decizie sinucigașă — să excludă un om din partid pentru niște principii foarte sănătoase”.

„Deocamdată nu m-am gândit la lucrul acesta fiindcă eu sunt un om de construcție. Mă voi gândi în momentul în care conducerea partidului va lua o decizie sinucigașă — să excludă un om din partid pentru niște principii foarte sănătoase pentru clasa politică românească. (…) Dacă se va lua această decizie, oamenii care sunt curați vor pleca probabil la un partid care susține oamenii curați și în ALDE va rămâne doar zona gri a politicii românești”, a explicat Nistor.

Copreședintele ALDE, Daniel Constantin, spune că motivele care au stat la baza solicitării senatorului Vasile Nistor țin atât de discuțiile purtate cu privire la listele de candidați pentru viitorul Parlament, cât și de faptul că senatorul nu mai deține, în această sesiune parlamentară, funcția de vicepreședinte al Senatului.

„Nu știu la ce concluzie se va ajunge în partid sau la ce concluzie va ajunge domnia sa (Vasile Nistor — n.r.). Indiferent de concluzie, vreau să îi mulțumesc de acum pentru activitatea pe care a avut-o aproape cinci ani în cadrul PC și apoi în cadrul ALDE. (…) Am avut o discuție cu domnia sa. Sunt cel puțin trei motive care au stat la baza deciziei dânsului. În primul rând, listele pentru viitorul Parlament. Au fost anumite discuții, unele știute, altele mai puțin știute. În al doilea rând, este vorba de ceea ce s-a întâmplat la Senat, acolo unde dânsul ocupa funcția de vicepreședinte, și, în al treilea rând, a avut anumite nemulțumiri referitoare la anumiți colegi. Toate aceste lucruri sunt normale într-un partid viu”, a declarat Daniel Constantin.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*