Ultimele Știri

Constantin Horodniceanu va ajunge la şefia DIICOT

Procurorul Daniel Constantin Horodniceanu, propus de ministrul Justiţiei să preia conducerea DIICOT, a fost audiat astăzi de CSM. El a primit aviz pozitiv, dar acesta este consultativ.

Decizia finală îi aparţine lui Klaus Iohannis, care va semna decretul de numire a lui în funcţia ocupată de Alina Bica, până să fie arestată.

Ministrul Robert Cazanciuc declara, în 14 aprilie, că președintele Klaus Iohannis a fost informat despre propunerea ca Daniel Horodniceanu să preia șefia DIICOT, el adăugând că șeful statului va stabili dacă este sau nu de acord cu această nominalizare după ce magistratul va fi audiat la CSM.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Justiţiei, în momentul în care a fost ales Horodniceanu s-a ţinut cont de faptul că are o vechime de 16 ani în funcţia de procuror, iar şase ani a ocupat funcţii de conducere.

De asemenea, experienţa managerială anterioară a fost un criteriu important în alegerea sa, Horodniceanu ocupând funcţia de procuror-șef al DIICOT Iași, în perioada iunie 2006 – iunie 2009, respectiv în perioada iunie 2012 – 2015.

Procurorul Daniel Horodniceanu este formator în cadrul Institutului Național al Magistraturii în probleme de etică și deontologie profesională a magistratului, formator în domeniul ascultării copilului în cadrul procedurilor judiciare, precum și în domeniul protecției victimelor infracțiunilor de violență și trafic de persoane.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*