Ultimele Știri

Constanța: Patronatele de pe litoral cer demisia Corinei Martin

corina martin

Două patronate de pe litoral vor solicita demisia Corinei Martin din funcţia de preşedinte al Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică (FAPT) pentru că ar aduce prejudicii de imagine turismului şi dizolvarea Asociaţiei Litoral-Delta Dunării pentru că nu ar mai reprezenta mediul privat.

Potrivit unui comunicat al Asociaţiei Patronale Mamaia şi al Asociaţiei de Turism Sud Litoral, Asociaţia Litoral-Delta Dunării (ALDD) s-a îndepărtat de scopul pentru care a fost creată, ajungând să promoveze ”doar interesele de imagine” ale preşedintelui acesteia, Corina Martin.

“Patronatele care au făcut parte din ALDD, crezând iniţial că această organizaţie se va ocupa de imaginea litoralului şi a Deltei Dunării, au constatat, pe parcursul anilor, că asociaţia s-a îndepărtat tot mai mult de la scopul pentru care a fost creată şi pentru care firmele plătesc anual o taxă şi a ajuns să promoveze doar interesele de imagine ale preşedintei Corina Martin”, se arată în comunicat.

Sursa citată precizează că de curând Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa s-a retras din Asociaţia Litoral-Delta Dunării, fiind membru fondator al acesteia.

“Rând pe rând, patronatele au fost nevoite să se retragă din aceasta organizaţie care nu le mai reprezenta. De curând şi Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa, membru fondator şi vicepreşedinte al ALDD, s-a retras din asociaţie ca urmare a modului defectuos, inacceptabil în care Corina Martin a acţionat în ultima perioadă, culminând cu iniţiativele de promovare a ofertei turistice a litoralului românesc pe piata Federaţiei Ruse, fără a se consulta în mod real cu hotelierii de pe litoral şi fără a avea mandatul acestora de a negocia tarife şi pachete de servicii turistice promoţionale adresate turoperatorilor de pe această piaţă”, susţin cele două organizaţii patronale de pe litoral.

Reprezentanţii acestora au menţionat că şi Primăria Constanţa se pregăteşte să se retragă din Asociaţia Litoral – Delta Dunării şi că nicio acţiune a Corinei Martin nu are suportul hotelierilor de pe litoral.

“În plus, şi Primăria Constanţa se pregăteşte să se retragă din ALDD, organizaţia ajungând să nu mai reprezinte pe nimeni, în afară de Corina Martin. La nivel naţional, asociaţiile de promovare, membre ale FAPT, sunt aproape inexistente, fiind înfiinţate de primării sau consilii judeţene fără a avea legătură cu activitatea de turism propriu zisă.Nicio acţiune a Corinei Martin nu are suportul hotelierilor de pe litoral şi, în consecinţă, toate declaraţiile sale, fără fundament economic, sunt făcute şi aruncate în presă fără a fi discutate cu nimeni din industrie. Dacă ar fi prezentate ca opinii personale ale doamnei Martin sau ca simple postări pe Facebook, unde doamna Martin este incredibil de activă pentru un preşedinte a două asociaţii, care s-ar presupune că este extrem de ocupat, n-ar fi nicio problemă pentru nimeni. Vorbind, însă, în numele operatorilor de pe litoral, Corina Martin le aduce acestora şi litoralului în sine, grave prejudicii de imagine”, se mai arată în comunicat.

Patronatele de pe litoral susţin că preşedintele Asociaţiei Litoral – Delta Dunării, Corina Martin, face presiuni la Ministerul Economiei pentru a intra în Consiliul Consultativ pentru Turism şi se întreabă pe cine va reprezenta Martin acolo atât timp cât asociaţiile pe care le conduce nu au relevanţă economică.

“Nemulţumită cu cele două funcţii, doamna Martin face presiuni la Ministerul Economiei, Comeţului şi Relatiilor cu Mediul de Afaceri pentru a intra în Consiliul Consultativ pentru Turism, un organism serios, unde se dezbat problemele importante ale domeniului. Ne întrebăm pe cine doreşte Corina Martin să reprezinte în acest consiliu, atâta vreme cât asociaţiile pe care le conduce nu mai au nicio relevanţă economică. Parteneriatul public-privat despre care vorbeşte cu atâta patos, nu mai există în cazul ALDD, neavând componenţă privată”, mai precizează sursa citată.

În aceste condiţii, reprezentanţii patronatelor de pe litoral vor cere dizolvarea Asociaţiei Litoral-Delta Dunării şi demisia Corinei Martin din fruntea FAPT pentru gravele prejudicii de imagine pe care le aduce turismului.

“De aceea, vom solicita dizolvarea acestei organizaţii şi vom cere, în paralel, Corinei Marin să îşi dea demisia din fruntea FAPT pentru gravele prejudicii de imagine pe care le aduce turismului în general şi turismului de pe litoral, în special, chiar dacă a fost realeasă de curând în funcţie”, se precizează în încheierea comunicatului, semnat de către preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia, Nicolae Bucovală, şi de preşedintele Asociaţiei de Turism Sud Litoral, Virgil Stancu.

La rândul său, preşedintele Asociaţiei Litoral – Delta Dunării, Corina Martin, a declarat pentru News.ro că persoanele care au transmis acest comunicat nu înţeleg rostul asociaţiilor de promovare.

“Asociaţia Litoral are nouă ani de la înfiinţare, după ea s-au constituit altele în alte judeţe, sunt 15 în acest moment, iar trei sunt în constituire, chiar azi dimineaţă am vorbit cu Harghita, Hunedoara şi Satu Mare. Faptul că sunt atacate toate asociaţiile de promovare în acel comunicat este foarte trist pentru că ar însemna că iată colegii hotelieri nu înţeleg ce rol au aceste asociaţii constituite cu autorităţi locale şi cu agenţi economici. Despre asociaţia din sudul litoralului nu avem ce să comentăm pentru că nu cunoaştem activitatea acestei asociaţii, nici nu ştim cum este constituită, nu am auzit până acum de vreo realizare a dânşilor. Dar este imposibil să vii să ceri din afara unei asociaţii, orice asociaţie, dizolvarea ei. Doar membrii din interiorul asociaţiei pot lua această decizie şi nu cei din afară”, a afirmat Corina Martin.

Ea a menţionat că în Asociaţia Litoral – Delta Dunării reprezintă ANAT, cel care a înfiinţat această asociaţie.

“Eu nu mă reprezint pe mine în această asociaţie, ci ANAT. Patronatul ANAT conduce Asociaţia Litoral indiferent că asta îi convine asociaţiei din sudul litoralului sau asociaţiei din Mamaia. Este dintotdeauna o oarecare dispută şi o neconcordanţă uneori între agenţii şi hotelieri. Tocmai asta a făcut Asociaţia Litoral timp de nouă ani. Vă dau exemplul Litoralul pentru toţi sau Litoral pentru toţi all-inclusive făcute cu hotelierii şi în acord cu ANAT. Deci am pus la aceeaşi masă agenţiile, hotelierii, autorităţile locale. Aceste decizii le poate lua numai Adunarea Generală a Asociaţiei Litoral. Adunarea Generală se întruneşte o dată pe an, o dată la doi ani avem alegeri, ne aflăm în mandatul de doi ani care a început anul trecut când în unanimitate a fost din nou votat ANAT ca preşedinte chiar şi cu votul domnului Bucovală”, a explicat Corina Martin, care a menţionat că asociaţia pe care o conduce reprezintă un model pentru asociaţiile similare din ţară.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*