Ultimele Știri

Consiliul Naţional de Etică se va întruni pentru a analiza teza de doctorat a ministrului de Interne, Petre Tobă

Petre Tobă

Ministerul Educației și Cercetării Științifice, a remis, miercuri seară, un comunicat prin care anunță întrunirea Consliliului Național de Etică. Acesta va analiza la cererea Ministrului de Interne, Petre Tobă, teza de doctorat a acestuia.

„Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a transmis joi, 26 noiembrie, Consiliului Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării (CNE), solicitarea de a aproba declanşarea procedurilor legale privind analizarea măsurii în care au fost respectate normele de bună conduită în activitatea de cercetare-dezvoltare cu ocazia elaborării tezei de doctorat.

Conform prevederilor legale, Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică şi Inovare (ANCSI), în subordinea căreia se află Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării, a cerut Consiliului să se întrunească în cel mai scurt timp posibil în vederea demarării procedurilor prevăzute în aceste cazuri. Deliberările CNE vor avea în vedere respectarea cvorumului necesar pentru luarea unei decizii.

Procedurile de analiză se vor desfăşura în conformitate cu normele legale ce reglementează funcţionarea Consiliului Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării.” se arată în comunicat.

În urma unei investigații jurnalistice, în cursul zile de joi au ajuns în spațiul public informații, unde sunt prezentate date care arată că teza de doctorat a ministrului de Interne ar fi fost plagiată.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*