Ultimele Știri

Consiliul Fiscal contrazice Guvernul în privința bugetului pe 2015

Consiliul Fiscal a făcut declaraii dure privind noul buget prezentat de către Guvern. Acesta consideră că bugetul a fost construit pe sume care nu au credibilitate, Executivul bazându-se pe sume mari încasate la buget și pe cheltuieli mult mai mici decât s-ar înregistra în realitate.

Reprezentanții Consiliului Fiscal au prezentat neîncredere în bugetul stabilit de Guvern, încă din primul moment. Aceștia sunt de părere că datele prezentate de Executiv pentru bugetul din anul ce urmează, nu sunt reale, minimalizându-se valoarea cheltuielilor reale și maximizânsu-se, în schimb, veniturile din partea bugetului UE.

„În ceea ce privește investițiile care se vor face de la buget, valoarea lor va fi ceva mai mare decât în acest an, când nivelul a fost foarte scăzut, dar comparativ cu perioada 2010-2013 acestea vor fi mai reduse. Importantă este multiplicarea lor în economie, iar acest lucru se face prin prioritizarea și eficientizarea cheltuielilor. Este clar că banii sunt risipiți”.

Ionuț Dumitru, președintele Consilului Fiscal a declarat că în comaparație cu anul 2014, Executivul a apelat la o dublare a valorilor sumelor ce vor intra în România de la bugetul Uniunii Europene, astfel încât să se ajungă la evitarea dezangajării banilor europeni.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*