Ultimele Știri

Consiliul Federaţiei aprobă cererea lui Vladimir Putin de a folosi forţele armate în străinătate

putin

Consiliul Federaţiei a aprobat miercuri, în unanimitate, cererea preşedintelui rus Vladimir Putin de a folosi forţele armate ruse în străinătate, relatează Sputnik în pagina electronică.

Decizia prevede doar folosirea Forţelor Aeriene, nu şi trimiterea de trupe la sol, a precizat Serghei Ivanov, consilier în cadrul Kremlinului.

„Vorbim exclusiv despre operaţiuni ale Forţelor Aeriene ruse, aşa cum a spus deja preşedintele nostru, folosirea trupelor la sol în teatrele de operaţiuni fiind exclusă. Scopul militar al operaţiunii este exclusiv susţinerea aeriană a forţelor guvernamentale siriene, în lupta lor împotriva (grupării teroriste) Stat Islamic”, a explicat Ivanov.

Pentru a putea folosi forțe militare peste hotare, președintele rus Vladimir Putin avea nevoie de aprobarea camerei superioare a Parlamentului. În prezent, Rusia este într-un proces de consolodare a prezenţei sale militare în Siria, unde susţine forţele preşedintelui Bashar al-Assad.

Parlamentul Rusiei a primit aprobare ultima dată, anul trecut, de a trimite trupe peste hotare, atunci când a reușit ocuparea Crimeei. Conform Valentinei Matviyenko, purtătorul de cuvânt al Consiliului Federal, Parlamentul va lua în discuţie cererea în cursul zilei de miercuri.

El a menţionat că preşedintele sirian, Bashar al-Assad, a cerut asistenţă militară din partea Rusiei.

„Aş vrea să vă informez că preşedintele Siriei s-a adresat conducerii ţării noastre cu o cerere de a oferi asistenţă militară, aşa că putem spune că terorismul trebuie combătut, eforturile trebuie unite, dar trebuie respectate normele internaţionale”, a adăugat el.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*