Ultimele Știri

Consiliul de Etică, revocat cu o zi înainte de a analiza lucrarea de doctorat a lui Petre Tobă

Consiliul Naţional de Etică, care analizează tezele de doctorat ale demnitarilor şi care funcţionează în subordinea Ministerului Educaţiei, va fi revocat joi, a anunţat ministrul Educaţiei Adrian Curaj, la finalul şedinţei Executivului.

curaj edu

Adrian Curaj – Minisrul Educatiei


„Am decis sa revoc Consiliul National de Etica. Azi voi semna ordinul in acest sens”, a anuntat Adrian Curaj, ministrul Educatiei, intr-o conferinta de presa sustinuta la Palatul Victoria. 

Acesta a mai anuntat ca are in vedere „crearea unui cadru normativ clar, coerent, privind doctoratele in Romania”.

Revocarea înseamnă desfiinţarea lui, atribuirea altor sarcini într-un mecanism nou, clar şi de încredere, pe care îl gândim şi în cel mai scurt timp va deveni funcţional.

Mecanismul nou va avea în spate o iniţiativă legislativă bună şi vom putea lua decizii. E important să avem un cadru credibil, cu proceduri transparente şi cadru normativ clar, explicit.

Consiliul Naţional de Etică va avea un alt rol. Îl voi prezenta după consultări. Nu va mai avea ca sarcini verificarea tezelor de doctorat”, a anunţat joi Adrian Curaj.

Decizia a fost anunţată cu o zi înainte ca CNE să analizeze teza de doctorat a ministrului Petre Tobă, asupra căreia există suspiciuni de plagiat. Ministrul Educaţiei a confirmat că întâlnirea de vineri în cadrul căreia urma să se analizeze teza de doctorat a lui Tobă nu mai e funcţională. „Am revocat Consiliul Naţional de Etică. E mai mult decât desfiinţat”, a subliniat ministrul Educaţiei, precizând că după prezentarea noului cadru legal Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) va avea un rol esenţial în acest caz.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*