Ultimele Știri

Consilierul municipal italian care a bătut un pieton român a reacţionat la criticile Ministerului român de Externe

Consilierul municipal italian, Anthony Aliano,  care s-a lăudat că a bătut un pieton român a reacţionat la criticile Ministerului român de Externe, declarând că nu înțelege de ce acest subiect a căpătat atât de multă amploare, deoarece ar fi apelat la violență indiferent de naționalitatea celui cu care s-a aflat în conflict. Mai mult decât atât, acesta a declarat că angajata sa este româncă și că nu este ”xenofob”.

Subiectul intens dezbătut a luat naștere odată cu postarea pe Facebook, de către Anthony Aliano, de profesie avocat şi membru al Consiliului municipal al oraşului italian Montesilvano (centru), a unui text în care se lăuda că i-a aplicat „doi pumni de calitate superioară” unui pieton român care îi lovise maşina cu piciorul, răzbunându-se şi pentru că ar fi fost tratat rău în România.

Ministerul român al Afacerilor Externe a reacţionat, duminică, la afirmaţiile jignitoare la adresa românilor ale politicianului italian. „Considerăm inadmisibilă atitudinea exprimată de un politician, reprezentant al administraţiei locale din Italia, ale cărui afirmaţii injurioase la adresa unui presupus român denotă o evidentă atitudine xenofobă şi prejudecăţi grave la adresa cetăţenilor români în ansamblu, fiind in acelaşi timp un îndemn direct la violenţă. Este inacceptabil ca un oficial al administraţiei locale a unui stat membru UE, prieten şi partener, să se exprime, chiar şi pe o reţea de socializare, în acest mod denigrator faţă de alţi cetăţeni europeni, faţă de români”.

De curând, consilierul a declarat că nu consideră relevant scandalul care s-a provocat în urma reacțiilor sale violente: „Mult zgomot pentru nimic. Sunt uimit de acest scandal izbucnit după o simplă acţiune de apărare la o tentativă de agresiune materială şi fizică. Nu mă simt în niciun fel afectat de acuzaţiile stupefiante de xenofobie aduse de Ministerul român de Externe şi sugerez utilizarea oricărui instrument de reprimare util pentru anumite elemente care, indiferent de naţionalitate, aduc atingere onoarei unui popor”.

Mai mult, acesta a venit cu demonstrații pentru a își susține declarațiile și a menționat că nu îi discriminează pe romîni și că i-a încredințat chiar, la un moment dat, educația copiilor săi unei românce: „Aş fi pregătit să îi dau doi pumni oricui, român, italian, politician sau cosmopolit, care ar recurge la violenţă cu aroganţă. (…) Pentru a demonstra că nu am niciun sentiment discriminatoriu, pot spune că am încredinţat educaţia copiilor mei unei educatoare care are cetăţenie română. Le mulţumesc tuturor cetăţenilor români şi italieni care, înţelegând ce mi s-a întâmplat, au manifestat solidaritate şi indignare faţă de atitudinea infracţională”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*