Ultimele Știri

Consilier din cadrul Ministerului Sănătăţii, demis după ce i-a sfătuit pe studenţi să plece la muncă în străinătate

studenti

Benoni Ţiganiuc, consilier al secretarului de stat Dorel Săndesc din Ministerul Sănătăţii (MS), a fost eliberat din funcţie, după ce le-ar fi spus mai multor absolvenţi ai facultăţilor de medicină, cu care reprezentanţii Ministerului Sănătăţii avuseseră o întâlnire, să îşi vadă interesul şi să plece din ţară.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, ministrul Patriciu Achimaş-Cadariu, a decis eliberarea lui Benoni Ţiganiuc din funcţia de consilier al secretarului de stat Dorel Săndesc, „ca urmare a afirmaţiilor domnului consilier după întâlnirea cu medicii participanţi la concursul de rezidenţiat”.

În presă s-a scris că Benoni Ţiganiuc, conducându-i pe absolvenţi la finalul întâlnirii, le-ar fi spus să îşi vadă interesul şi să plece să muncească în străinătate. Reprezentanţii Ministerul Sănătăţii spun că instituţia „se delimitează de afirmaţiile făcute de consilierul Benoni Ţiganiuc într-un cadru informal, după încheierea discuţiilor dintre reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi reprezentanţii medicilor”.

Conducerea MS a aflat de afirmaţiile lui Ţiganiuc din mass-media, se mai precizează în comunicat. „Este regretabil că un reprezentant al Ministerului Sănătăţii a afirmat astfel de lucruri. Ne preocupă în mod special identificarea unor soluţii pentru stoparea fenomenului migraţiei medicilor şi asigurarea personalului medical necesar în unităţile sanitare publice”, a afirmat Patriciu Achimaş-Cadariu, ministrul Sănătăţii.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*