Ultimele Știri

CONSECVENT. Debut timid în cupele europene

Steaua a învins cu 1-0 pe campioana Norvegiei în preliminariile Champions League, Petrolul a trecut cu 2-0 de Flamutari, iar CFR Cluj a reuşit doar o remiză fără goluri, 0-0, cu sârbii de la Jagodina. Sunt rezultatele cu care echipele româneşti au început noua stagiune şi care, chiar dacă le oferă prima şansă la calificare, arată că startul în noul sezon este unul timid.

S-a văzut la meciul Stelei din Norvegia că echipa campioană suferă mult după plecarea lui Reghecampf şi chiar a lui Pintili. Încă de la duelul din Supercupa României cu Astra, Steaua şi-a arătat limitele şi este clar că noul antrenor Costel Gâlcă (foto) are foarte mult de muncă pentru a ridica echipa la pretenţiile existente la clubul din Ghencea. Cât despre Petrolul şi CFR Cluj, rezultatele obţinute în Europa League sunt cam modeste, ţinând cont de adversarii pe care echipele româneşti i-au întâlnit. Este clar că mulţi dintre jucători se cred încă în vacanţă iar aceste prime dueluri oficiale ne dau senzaţia de un început la drum ezitant.

Dacă fotbalul românesc este cam acelaşi, schimbări în bine puţine sau mai deloc, în sportul rege adevărat se dau adevărate recitaluri. De exemplu, Real Madrid şi-a prezentat vedeta campaniei de transferuri, pe Toni Kroos, care a semnat un contract pe 6 sezoane cu „galacticii” de pe Bernabeu. Asta ne arată cât de jos suntem în comparaţie cu cluburile mari din Europa.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*