Confruntări între manifestanţi şi poliţie în cursul evacuării imigranţilor dintr-un liceu din Paris

  • Adelina Mitrache
  • 4 mai 2016
  • Externe
politie franta

Incidente violente au izbucnit miercuri între manifestanţi şi poliţişti în cursul evacuării imigranţilor dintr-un liceu din Paris, ocupat ilegal, relatează Le Figaro.

Liceul Jean-Jaures, din arondismentul al XIX-lea din Paris, ocupat ilegal de pe 21 aprilie de imigranţi de mai multe naţionalităţi, a început să fie evacuat de forţele de ordine franceze miercuri dimineaţă în jurul orei locale 06.15, potrivit France Info.

Însă zeci de manifestanţi s-au adunat în faţa clădiri pentru a protesta faţă de evacuarea imigranţilor.

În clădirea liceului locuiau de mai multe luni circa 150 de imigranţi care au venit din tabăra ilegală instalată în apropierea staţiei de metrou Stalingrad din nordul Parisului (tabără evacuată în urmă cu câteva zile). Printre imigranţi se află cetăţeni din Eriteea, Sudan, Somalia, Afganistan, Yemen, dar şi din Maroc şi Tunisia – femei cu copii, adolescenţi, bărbaţi.

Potrivit AFP, între manifestanţi şi forţele de ordine au izbucnit confruntări. Poliţiştii au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii adunaţi în faţa clădirii, pentru a permite evacuarea în curs a imigranţilor. Unii dintre manifestanţi, mascaţi, au aruncat cu proiectile, la rândul lor, în forţele de ordine.

Situaţia s-a calmat puţin după ora locală 07.00, când potrivit unei jurnaliste de la iTélé manifestanţii au fost evacuaţi de forţele de ordine.

Vinerea trecută, un tribunal din Paris a decis evacuarea clădirii liceului, în baza ocupării ilegale, după ce autorităţile franceze din regiunea Ile-de-France au solicitat de pe 22 aprilie evacuarea imediată a imigranţilor din clădire.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *