Ultimele Știri

Conflictul dintre SUA și Rusia se adâncește. Declarațiile ambasadorului rus: „Sper că nu va fi un nou Război Rece”

sua vs rusia

Reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vitali Ciurkin, a făcut noi declarații cu privire la conflictul dintre Statele Unite ale Americii și SUA. Acesta a declarat că speră ca disputele dintre Moscova și Washington cu privire la unele probleme să nu ducă la revenirea Războiului Rece.

SUA au suspendat luni negocierile privind cooperarea cu Rusia în Siria, iar președintele rus Vladimir Putin a semnat în aceeași zi un decret privind suspendarea acordului ruso-american (semnat în 2000) care prevede reciclarea surplusului de plutoniu cu destinație militară.

„Sper că nu va fi un nou Război Rece. Cred că dramatizați prea mult natura divergențelor noastre la scară globală”, a spus diplomatul rus, întrebat despre problemele existente în prezent în relațiile dintre cele două țări.

„Adevăratul Război Rece era atunci când noi cheltuiam resurse enorme ca să ne pregătim serios pentru un război nuclear unul împotriva celuilalt. Acum nu este cazul „, a declarat Ciurkin, care în anii 80 ai secolului trecut a activat la Ambasada URSS din SUA.

„Război Rece este atunci când e o confruntare între ideologii, de exemplu comunism vs. capitalism, când e o competiție cu americanii în toate domeniile posibile. Dacă vă puteți opune unul altuia în Sudanul de Sud, atunci începeți să o faceți. Dar acum nu este vorba despre așa ceva”, a spus el.

„Există unele divergențe, conflicte de interese în Siria, dar eu cred cu tărie că ineficiența Consiliului de Securitate, de care acum mulți se plâng, este rezultatul unor diferențe fundamentale de abordare”, a afirmat Ciurkin.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*