Ultimele Știri

Conflictul de miliarde de euro dintre Samsung și Microsoft

Samsung  a plătit peste un miliard de dolari către Microsoft, pentru folosirea pe smartphone-urile şi tabletele sale a unor tehnologii dezvoltate de compania americană. În august, Microsoft a dat în judecată Samsung Electronics, la un tribunal din Manhattan, acuzând compania sud-coreeană că a încălcat un acord din 2011 privind folosirea reciprocă a unor patente.

Samsung vinde smartphone-uri şi tablete care folosesc sistemul de operare Android al companiei Google.Cu toate acestea, Microsoft acuză Samsung că Android utilizează şi câteva tehnologii brevetate de compania americană, cum ar fi metoda de afişare a mai multor ferestre într-un motor de căutare pe Internet.

Compania americană solicită despăgubiri în valoare de 6,9 miliarde de dolari, precum şi o declaraţie din partea curţii care să arate că achiziţia diviziei de telefoane a Nokia nu afectează acordul cu Samsung. Ea susţine că Samsung nu a efectuat la timp plata unei redevenţe şi a refuzat să plătească dobânda pentru întârzierea plăţii. Mai mult decât atât, Samsung ar fi ameninţat că va întrerupe acordul din cauza achiziţiei Nokia, potrivit Microsoft.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*