Conflict de interese în cazul RCA: Șeful ASF are un fiu şi un nepot care deţin o firmă de transporturi rutiere de mărfuri

  • Nicoleta Ungureanu
  • 16 septembrie 2016
  • Social
misu-negritoiu

Mişu Negriţoiu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), are un fiu şi un nepot care deţin o firmă de transporturi rutiere de mărfuri. În ciuda acestor dezvăluiri, Negriţoiu susţine că nu poate fi vorba despre un conflict de interese.

ASF a decis schimbarea, joi, modului de calcul a tarifelor de referinţă pentru poliţele RCA, măsură menită să scadă preţurile, mai scrie sursa citată. Este cunoscut faptul că deciziile conducerii ASF pot avea o influenţă majoră asupra domeniului transporturilor, tocmai de aceea, ar putea fi considerat un conflict de interese faptul că Ștefan Codrin Negriţoiu şi Gherghe Adrian Ionel, fiul şi respectiv nepotul şefului ASF, deţin în procente egale Etap Transport, o firma de transporturi rutiere de mărfuri

„Da, fiul meu este acţionar cu o deţinere de 50% în firma de transport Etap, însă nu participă la conducerea executivă. Acţionarul principal şi conducătorul firmei este fiul uneia dintre surorile mele, Adrian Gherghe. Chiar eu am difuzat aceste informaţii în anumite discuţii cu transportatorii şi sunt surprins că au ajuns atât de târziu în atenţia media”, a precizat Mişu Negriţoiu pentru HotNews.ro.

„Poziţia mea la ASF nu implică niciun conflict de interese în legătură cu această societate de transport şi nu am niciun fel de influenţă asupra afacerilor acesteia”, a mai declarat şeful ASF.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *