Ultimele Știri

Condițiile în care Victor Ponta ar fi dispus să renunțe la funcția de prim-ministru

În urma conflictelor politice din ultima perioadă, premierul României, Victor Ponta, a discutat despre condițiile în care ar fi dispus să renunțe de la șefia Guvernului.

Victor Ponta ar fi dispus să-şi dea demisia din fruntea Guvernului doar dacă preşedintele Klaus Iohannis îi va garanta, printr-o înţelegere scrisă, că noul prim-ministru va fi tot din partea actualei coaliţii, nu de la PNL.

Invitat la o emisiune televizată, premierul a făcut mai multe declarații cu privire la acest aspect.

”La Guvern, eu nu-mi dau demisia ca să vină cineva de la PDL, dl. Predoiu. Nu i-am trădat pe membrii PSD, că n-am dat Guvernul unui PDL-ist. Am fost consecvent cu ce așteptau colegii mei de la mine. Dincoace, avem o coaliţie, am discutat cu cei patru lideri au coaliției. Am spus foarte clar: asta e coaliția care are un mandat de la Parlament și cât timp această coaliție funcționează, îmi fac treaba de premier. Din decembrie i-am spus lui dlui Iohannis: dacă funcţia de premier rămâne a coaliţiei, n-am nicio problemă”, a declarat premierul.

Cu toate acestea, Ponta a spus că vrea să-și ducă la bun sfârșit mandatul și că dorește să „rămână în istorie cu 5 ani de creștere economică și măriri salariale”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*