Ultimele Știri

Condiții mizerabile la un abator din Vaslui! Porcii sunt hrăniți cu resturi de animale sacrificate

porci-ferma

Nouă poliţişti, dintre care şase de la Serviciul de Acţiune Specială a IPJ Vaslui şi trei de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Economice şi Financiare (SCCEF) au descins la un abator din Vaslui, care funcționa fără autorizație, comercializându-și produsele în centrul Bârladului.

Abatorul încalcă până și cele mai elementare reguli de igienă, iar porcii care sunt crescuţi exact lângă abator se hrănesc cu resturi de animale sacrificate.

Viorel Cernat, care locuieşte în satul Unţeşti, comuna Bogdăneşti, este așa-zisul proprietar al boxei e carne, și vinde deja de multă vreme carne de porc și de vită, fără a deține vreo autorizație pentru acest comerț. Polițiștii au găsit şi confiscat 250 de kg de carne de porc şi vită, care nu prezenta documente legale de provenienţă şi nici aviz sanitar la carnea pusă în vânzare.

Polițiștii au rămas uimiți de condițiile de funcționare ale abatorului. Acesta funcţionează în nişte clădiri mizerabile, pline de rugină, igrasie, microbi, fără geamuri, uşi şi carnea atârnă pe nişte cârlige mizerabile, în bătaia aerului cu microbi, lângă o cameră cu porumb, precum şi alte surse generatoare de bacterii.

„Un miros îngrozitor, cu greu am rezistat acolo, afară erau peste 100 de porci într-un fel de ţarc, flamanzi şi în noroi, mâncau efectiv carne de pe oasele de vită, din mâlul unde şi-au făcut nevoile. Tot acolo mâncau şi câinii. La faţa locului era doar soţia lui Viorel Cernat, precum şi un paznic, el a plecat când ne-a văzut că venim. Am chemat inspectorii de la DSVSA Vaslui, care au rămas şi ei şocaţi când au văzut acest aşa-zis abator, care nu are autorizaţie sanitară de funcţionare”, a precizat comisarul şef Mircea Iosipescu, de la SCCEF (poliţia economică) din Vaslui, citat de bzi.ro.

Poliţiştii de la SCCEF Vaslui l-au convocat pe Viorel Cernat la sediu pentru audieri, în acelaşi timp anunţând şi DSVSA Vaslui să ia măsurile de rigoare pentru a închide boxa de carne, conform Realitatea.net.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*