Ultimele Știri

Condamnări de 4 ani pentru Maricel Păcuraru și Mihail Toader în dosarul Poșta Română

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv, astăzi, pe Maricel Păcuraru şi pe fostul director al Poştei Române Mihail Toader la câte patru ani de închisoare cu executare, în dosarul privind poliţele de asigurare pentru angajaţi, prejudiciul este de peste patru milioane de euro.

Deși Tribunalul Bucureşti îi condamnase inițial la opt ani de închisoare, respectiv șase ani de închisoare, pe Maricel Păcuraru și Mihail Toader, magistrații Curții de Apel București au decis definitiv să reduca pedepsele tuturor inculpaților din dosarul în care au fost acuzați pentru spălare de bani şi abuz în serviciu.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă, persoanele condamnate urmând să fie încarcerate.

Și ceilalți 6 inculpați din dosar au primit pedepse reduse. Dosarul a fost trimis în judecată în toamna anului 2009. Primele sentințe au fost date în 2012. Inculpații au contestat aceste pedepse. Ei sunt acuzați că au încheiat polițe de asigurare pentru angajații Poștei în detrimentul instituției.

Procurorii arătau, în rechizitoriu, că în cursul anului 2006, Mihai Toader, Emanoil Lepădatu şi Andrei Marinescu ar fi iniţiat şi aprobat încheierea a şase poliţe de asigurare cu mai multe firme, pentru angajaţii Poştei Române, pentru riscuri cum ar fi accidente, boli profesionale, riscuri de sănătate. În urma acestor contracte, s-a produs un prejudiciu în dauna Poştei Române în valoare de 14.387.819,59 lei, echivalentul a aproximativ 4.087.000 de euro.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*