Ultimele Știri

Condamnare record pentru un judecător: 22 de ani de închisoare

Judecătorul Mircea Moldovan a primit 22 de ani de închisoare. Decizia nu este definitivă. El este judecat în dosarul privind intervenții în cauze de insolvență în care este judecat și omul de afaceri Dan Adamescu.

În 24 iunie 2014, procurorii Direcției Naționale Anticorupție i-au trimis în judecată pe Dan Adamescu, judecătorul Mircea Moldovan și alți trei judecători părtași în dosarul privind intervenții în cauze de insolvență.

Potrivit procurorilor, cei patru judecători, personal sau prin intermediari, au pretins și primit de la practicieni în insolvență, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai intreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitată, sume de bani, bunuri sau servicii. 

Judecătorii au primit de la Dan Adamescu suma de 7 milioane de euro prin interpuși, pentru obţinerea unor decizii favorabile în dosarele de insolvenţă în care erau implicate companiile sale.

Magistrații ar fi cerut bani sau bunuri pentru a îndeplini sau a nu îndeplini ori a întârzia un act privitor la îndatoririle de serviciu în legătură cu contestațiile la tabelul preliminar al creanțelor, pentru a decide privind modalitățile de înscriere la masa credală cu privire la creanțele creditorilor chirografari, pentru a desemna preferențial administratori judiciari, pentru a atribui preferențial dosare de insolvență sau pentru a-și exercita influența pe lângă judecători de la diverse instanțe din București și din țară, folosind informații deținute prin prisma atribuțiilor de judecător, au arătat procurorii în referatul cu propunerea de arestare.

Omul de afaceri Dan Adamescu a fost condamnat luni la 4 ani și patru luni de închisoare, cu executare, de judecătorii Curții de Apel București. Decizia încă nu este definitivă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*