Ultimele Știri

Condamnare istorică! Închisoare cu executare pentru doi polițiști care au omorât în bătaie un om

Justiția din România i-a dat drept exemplu pe doi polițiști gorjeni care au comis o arestare abuzivă și nelegală. Cei doi reprezentanți ai legii l-au omorât în bătaie pe omul arestat abuziv. 

Magistrații bănățeni i-au condamnat la închisoare pe cei doi polițiști găsiți vinovați de faptele expuse mai sus. Procesul a durat mai bine de doi ani. Cei doi au fost condamnați la 13 respectiv 14 ani de închisoare, însă sentința poate fi atacată. Eugen Papuzu a fost condamnat la 13 ani de închisoare pentru omor și la 2 ani închisoare pentru arestare abuzivă și nelegală, iar în urma contopirii pedepselor a rămas la condmanrea cea mai mare ca număr de ani.

Cel de-al doilea polițist Cosmin Militaru a fost găsit vinovat pentru aceleași capete de acuzare primind 14 ani de inchisoare pentru omor și 3 ani pentru arestare și cercetare abuzivă. Contopite, cele două pedepse i-au adus acestuia 14 ani de închisoare cu executare.

papuzu-si-militaru-620x400-640x3601

Cosmin Militaru si Eugen Papuzu, lucrau la Postul de Poliție Stoina din județul Gorj.  În noaptea de 17/18 noiembrie 2008, au fost anunțati că un individ a pătruns într-o cârciumă, prin efracție. Luat pe sus și adus în sectia de politie, suspectul a fost lovit de nenumărate ori pentru a-și recunoaște mai multe fapte de furt. În urma acestei agresiuni, bărbatul a decedat.

Cu toate că s-au găsit destule probe care să îi încrimineze pe polițiști, procurorii gorjeni au fost la un pas să bage după gratii un om nevinovat: patronul barului din comuna gorjeană, pentru a-i scapa pe cei doi oameni ai legii de pedeapsa cu închisoarea. Descoperind carențele în cercetarea penală, procurorii de pe langa Înalta Curte de Casație au decis chiar arestarea preventivă a celor doi polițiști, de mai multe ori.

Cercetarile au fost finalizate doar după ce cadavrul victimei a fost deshumat și s-au prelevat noi probe care dovedesc vinovăția polițiștilor.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au decis ca dosarul să fie strămutat  de la procuratura de pe lângă Tribunalul Gorj la colegii de la Tribunalul Caraș-Severin, pentru a nu exista imixtiuni în actul de justiție.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*