Ultimele Știri

Comunistul Dodon acuză SUA de ‘transformarea Moldovei într-un poligon anti-rusesc’

Igor Dodon PSRM

Liderul Partidului Socialist din Republica Moldova a avut o întrevedere cu ambasadorul Cehiei la Chișinău unde au discutat problemele politice și economice cu care se confruntă țara.

Comunistul Dodon nu s-a putut abține și a catalogat ajutoarele SUA pentru Basarabia drept bani pentru contracararea propagandei și influenței rusești în zonă. 

El a subliniat că aceste încercări au ca scop transformarea Republicii Moldova într-un „poligon antirusesc în Europa de Est”. „Partidul Socialiştilor protestează ferm faţă de astfel de acţiuni ale Washingtinului, care încalcă mai multe articole fundamentale ale Constituţiei R.Moldova”, afirmă el, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul partidului.

putin-dodon.hw1vd6ryuo

De asemenea, Dodon i-a prezentat ambasadorului ceh rezultatele vizitei recente pe care a făcut-o la Duma de Stat a Moscovei, unde a semnat înţelegeri cu un partidul rusesc Spravedlivaia Rossia.

Potrivit lui Dodon, Rusia este principalul partener strategic al R.Moldova. „Colaborarea dintre deputaţii PSRM şi colegii lor ruşi serveşte obiectivelor de depăşire a crizei în raporturile moldo-ruse şi contribuie la consolidarea securităţii în Europa de Est”, a subliniat el.

Totodată, Dodon şi-a exprimat convingerea că singura soluţie pentru ieşirea din actuala criză politică este convocarea de alegeri anticipate, excluzând orice colaborare cu partidele proeuropene, potrivit comunicatului PSRM.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*