Comuniștii de la Chișinău cer retragerea cetățeniei moldovenești acordate lui Traian Băsescu

dodon

Reprezentanții Partidului Socialiștilor din Republica Moldova au depus o sesizare la Curtea Constituțională privind verificarea constituționalității decretului președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, cu privire la acordarea cetățeniei moldovenești fostului președinte al României, Traian Băsescu.

Socialiștii spun că decizia președintelui Timofti de a-i acorda cetățenie moldovenească fostului președinte român este „o bătaie de joc față de țară și cetățeni”.

„În contextul celor 25 de ani de independență ai Republicii Moldova am contestat decretul președintelui Nicolae Timofti prin care a fost acordată cetățenie moldovenească fostului președinte al României, Traian Băsescu. Cred că temeiurile sunt clare pentru toată lumea. Băsescu dorește cătețenia unui stat independent și suveran, dar în repetate rânduri a declarat că nu recunoaște suveranitatea Republicii Moldova. Să-i acorzi cetățenie lui Băsescu nu este doar absurditate, dar și bătaie de joc față de țară și cetățeni. Noi considerăm acest decret neconstituţional”, a declarat deputatul socialist Vladimir Țurcan.

Amintim că fostul președinte român, Traian Băsescu și soția sa, Maria, au primit cetățenia Republicii Moldova. Decretele de acordare a acesteia au fost semnate la 9 iunie, de către președintele Nicolae Timofti.

De menționat că, liderul PSRM a recunoscut, în repetate rânduri că, unii deputați socialiști nu au renunțat la cetățenia română, bulgară sau rusă.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *