Ultimele Știri

Comunicat DNA: Dan Şova, urmărit penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență

Dan Sova

Direcția Naționala Anticorupție a început urmarirea penală a purtatorului de cuvânt al Partidului Social Democrat, Dan Șova, în dosarul în care Viorel Hrebenciuc este suspectat de trafic de influenţă.

„În completarea comunicatului nr. 1478 din 20 octombrie 2014, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale față de:
DAN ȘOVA, vicepreședinte al unui partid, senator în Parlamentul României, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență” se arată in comunicatul Direcției Naționale Anticorupție.

Potrivit DNA, la data de 17.10.2014, Viorel Hrebenciuc, lider al grupului parlamentar al PSD din Camera Deputaților, și-ar fi folosit influența față de Dan Șova, în scopul de a-l determina să inițieze o propunere legislativă privind amnistia și grațierea unor pedepse, dar şi abrogarea infracţiunii de care era el acuzat în dosarul retrocerdărilor ilegale. Dan Şova s-ar fi angajat să intervină pe lângă ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, pentru ca ministerul să fie iniţiatorul proiectului de lege. În schimb, Dan Şova i-ar fi cerut sprijinul lui Hrebenciuc în cursa pentru şefia PSD.

„În același context, suspectul Dan Șova a acceptat promisiunea suspectului Viorel Hrebenciuc că îl va sprijini să obțină funcția de președinte al partidului din care cei doi fac parte, în dauna altor doi posibili contracandidați, pentru a-l determina pe ministrul Justiției să inițieze un proiect de lege având ca obiect abrogarea art. 13 din Legea nr. 78/2000 (respectiv „fapta persoanei care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influența ori autoritatea sa în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”). Având în vedere că Viorel Hrebenciuc este suspect în două dosare penale sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni prevăzute de art. 13 din Legea nr. 78/2000 , proiectul l-ar fi vizat în mod nemijlocit, împiedicând tragerea sa la răspundere penala” mai precizează cei de la DNA, în comunicatul emis astăzi.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Şova, a declarat la ieşirea de la DNA că nu şi-a pus problema să fie şeful PSD şi că nu a vorbit niciodată cu ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, în legătură cu solicitările pe care, potrivit procurorilor anticorupţie, i le-ar fi făcut Viorel Hrebenciuc.

Dan Şova a negat de asemenea că s-a întâlnit în 17 octombrie cu Viorel Hrebenciuc, care i-ar fi cerut atunci să iniţieze o propunerea legislativă privind amnistierea şi graţierea unor pedepse.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*