Ultimele Știri

Companiile străine nu au încredere să investească în România

Companiile străine nu au încredere să aloce investiții în țara noastră. Investitorii sunt greu de convins să aloce bani pentru achiziţia de companii din Europa Centrală şi de Sud-Est, inclusiv România. Cu toate acestea, anul acesta s-au înregistrat mai multe oportunități economice pe piața locală, decât în anii trecuți. 

Șeful Enterprise Investors, Cristian Nacu, declară că anul acesta s-au înregistrat mai multe oportunități de investiţii, sunt mai multe afaceri disponibile la vânzare şi mai mulţi antreprenori dispuşi să vândă: ” E greu de estimat o valoarea a pieţei în acest an pentru că tranzacţii care sunt în curs de negociere se pot închide anul viitor. Pe de altă parte, activitatea fondurilor în zona este foarte redusă, la fel şi sumele de bani pe care aceştia le au alocate pentru ţările din Europa Centrală şi de Sud-Est”, a spus Nacu.

Enterprise Investors a strâns anul trecut 314 milioane de euro în fondul Polish Enterprise Fund  cu un capital de 314 milioane de euro. Șeful Entreprise Investors a declarat că a fost un an foarte greu din punct de vedere al strângerilor de fonduri, pentru că zona numai este atrctică pentru investitori și au ales să meragă în zone care sunt mai atractive pentru ei,  respectiv Asia, Brazilia, Rusia, India şi China.

”Faptul că nu suntem buni în atragerea de fonduri, că nu investim în crearea de politici de susţinere a antreprenorilor şi a mediului de business, apropierea de zone de conflict, sunt printre motivele invocate de investitori”, a spus Nacu.

Anul trecut investiţiile fondurilor private în România au crescut pentru prima dată în ultimii patru ani, avansul fiind de 2,5 ori faţă de 2012, la peste 70 milioane euro. Piaţa locală a ocupat locul trei în Europa Centrală şi de Est, după Polonia şi Cehia.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*