Ultimele Știri

Companiile aeriene avertizate privind posibila erupţie a vulcanului islandez Bardarbunga

Companiile aeriene au fost avertizate de o posibilă erupţie a vulcanului islandez Bardarbunga. Activitatea seismică intensă din ultima perioadă  a vulcanului  din Islanda duce la îngrijorare cu privire la posibilele efecte asupra industriei aviatice europene. Industria aviatică a fost avertizată cu privire la posibilitatea de a întrerupe zborurile, din cauza activităţii celui mai mare sistem vulcanic din Islanda. Cutremure intense au fost înregistrate la Bardarbunga în ultimele trei zile, cu toate că nu există semne ale unei erupţii.
Bardarbunga_caldera
Biroul meteorologic islandez a ridicat nivelul de risc în industria aeronautică în portocaliu – al patrulea nivel pe o scară cu cinci niveluri. Biroul meteorologic a declarat că a avut loc cel mai puternic cutremur din regiune, din 1996, şi a fost înregistrat luni dimineață. În 2010, un nor de cenușă provocat de erupția vulcanului Eyjafjallajokull din Islanda a închis o mare parte a spațiului aerian european timp de șase zile. Peste 10 de milioane de oameni au fost afectați de eveniment.
Bardarbunga este cel mai mare sistem vulcanic din Islanda. Acesta este situat sub calota glaciară a ghețarului Vatnajokull, situat în zona de sud-vest a Islandei. Directorul oficiul de meteorologie şi seismologie, Martin Hensch, a declarat că riscul apariţiei unui nor de cenușă perturbator similar cu cel din 2010 va depinde de mai mulți factori, inclusiv de mărimea volumului de cenușă expulzat de vulcan. El a adăugat că cel mai mare risc din Islanda ar putea fi cauzat de un val de inundații din cauza unei erupții de sub baza ghețarului.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*