Ultimele Știri

Compania Apple renunţă la 2 chimicale nocive folosite în producţie

Cei de la Apple au decis să renunţe la folosirea a două substanţe periculoase, dorind să protejeze sănătatea angajaţilor. După numeroşi ani în care au existat tot felul de nemulţumiri legate de mediul de lucru nesănătos în care angajaţii trebuiau să-şi îndeplinească sarcinile, s-a decis eliminarea unor chimicale cu potenţial nociv, folosite în fabricarea produselor IT.

Lisa Jackson, vicepreşedinte al proiectelor de mediu la Apple, a declarat că producătorii vor interzice folosirea benzenului şi a n-hexanului din manufacturarea electronicelor. Cele două chimicale sunt cunoscute ca fiind cancerigene, benzenul putând provoca leucemie, iar n-hexanul afectând grav sistemul nervos atunci când corpul uman este expus la concentraţii mari pe o durată mare de timp. Sesizaţi de petiţiile formulate de către Green America şi China Labor Watch, cei de la Apple au demarat o serie de investigaţii asupra modului în care chimicalele sunt folosite în producţia a 22 dintre agregatele companiei.

Deşi investigaţiile pe care echipa de cercetare le-a efectuat asupra muncitorilor nu au arătat niciun potenţial dăunător deja produs, membrii de la conducere au decis să nu îşi asume niciun risc. Restricţiile sunt doar o măsură preventivă care vrea să contribuie la crearea unei companii ale cărei activităţi să nu afecteze nici oamenii, şi nici mediul înconjurător. Folosirea materialelelor şi substanţelor eco a început să devină o politică tot mai des adoptată de către compania americană. Apple deja creează display-uri fără mercur şi cabluri care nu mai au în componeneţă PVC.

Trebuie spus că folosirea celor două chimicale a fost suprimată pentru stadiile finale de asamblare, atunci când muncitorii intră în contact direct cu produsele, nu şi pentru stadiile incipiente de producţie, unde acestea încă sunt folosite, dar în cantităţi reduse la minimum. În prezent, în agregatele Apple lucrează aproximativ 500 000 de muncitori, iar eliminarea chmicalelor dăunătoare este un prim pas important care arată că gigantul american îşi respectă angajaţii şi doreşte să le asigure un mediu de lucru sănătos.

Foxconn

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*