Ultimele Știri

Comoară secretă din era lui Alexandru cel Mare, descoperită în Israel

O echipă de speologi din Israel a descoperit o comoară secretă remarcabilă, ascunsă în interiorul unei peșteri cu stalactite din Galileea, informează Reuters.

Exploratorii au adus la suprafață bijuterii și monede, ce datează din perioada stăpânirii lui Alexandru cel Mare.

Comoara veche de 2500 de ani a revelat două monede antice de argint, pe care apărea imaginea lui Alexandru cel Mare. Arheologii cred că acestea au fost bătute la sfârșitul secolului IV î.Hr. și coincid cu începutul perioadei elenistice din timpul domniei lui Alexandru cel Mare.

image

Alături de monede, speologii au mai descoperit și rămășițele unei punguțe de pânză, având trei inele, patru brățări și cinci cercei din argint.

image

„Bijuteriile și monedele au fost ascunse în peșteră de localnicii care s-au adăpostit acolo în perioada de neliniște de după moartea lui Alexandru cel Mare”, se arată într-un comunicat emis de Autoritatea de Antichități din Israel.

În acea perioadă au izbucnit Războaiele Diadohilor în Israel între succesorii lui Alexandru cel Mare, care au luptat pentru controlul imperiului împăratului după moartea sa, în 323 î.Hr.

„Este posibil ca această comoară să fi fost ascunsă în speranța că vor urma și vremuri mai bune, însă cine le-a ascuns în peșteră, nu s-a mai întors să o recupereze”, se mai precizează în comunicat.

Pe lângă celebra comoară, arheologii au descoperit în peștera și  urme ale existenței umane, ce datează de peste 6000 de ani.

Alexandru cel Mare a fost unul dintre primii mari strategi și conducători militari din istorie. Cuceririle sale spectaculoase i-au făcut pe macedoneni stapâni ai Orientului Apropiat. La moartea sa, Alexandru cel Mare, era stăpânul celui mai mare imperiu cucerit vreodată.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*