Ultimele Știri

Comoara din pensie. Câți bani au găsit procurorii acasă la Oprescu, „din pensia” părinților

sorin oprescu

Cererea privind înlocuirea arestării preventive cu arestul la domicliu, în cazul lui Sorin Oprescu, va fi judecată marți la Tribunalul București.

Primarul Capitalei, acuzat că ar fi luat mită, a picat însă testul credibilității în fața judecătorului de drepturi și libertăți de la Curtea de Apel. Magistratul nu a crezut povestea primarului, care i-a spus că s-a împrumutat de 25.000 de euro și nu a luat șpagă.

Luni însă, edilul a ieșit, pentru scurt timp, din centrul de reținere și arest preventiv. S-a plâns de dureri în piept și a fost dus la spital. Sorin Oprescu a acuzat după amiază o stare de slăbiciune, iar medicul arestului a decis că este mai bine ca edilul să fie văzut de un specialist. Așa că a fost urcat într-o ambulanță și transportat la spitalul Sfântul Ioan pentru investigații.

Edilul s-a întors însă repede în arest, pentru că doctorul de gardă a stabilit că a avut doar un puseu de tensiune. Pe de altă parte, Oprescu suferă de diabet și este insulino-dependent. El trebuie să aibă mare grijă la ce mănâncă și să evite stresul.

Ziua nu a fost deloc una liniștită. Judecătorul care a validat mandatul de arestare preventivă emis pe numele primarului general al Capitalei recunoaște că probele strânse de procurori – de la declarațiile celor implicați și până la interceptările discuțiilor purtate de edil – sunt suficiente pentru ca Oprescu să stea după gratii, chiar dacă suspectul i-a spus varianta lui în legătură cu banii găsiți acasă la Ciolpani, în timpul perchezițiilor: 31.000 de lei și 18.000 de euro. Despre acești bani, inculpatul Oprescu Sorin Mircea a declarat că provin din banii strânși din pensie și din economiile tatălui său, de-a lungul a 10 ani. (Sursa: Curtea de Apel București)

Ori tocmai această descoperire făcută de procurorii DNA ar contrazice teoria primarului că avea nevoie de un împrumut de la omul de afaceri care l-a denunțat ca să își ajute iubita să plătească impozite restante la FISC, să împrumute o altă prietenă – doctorița de la colegiul medicilor care avea nevoie de bani pentru o operație, și să își plătească o consilieră de imagine.

O altă descoperire făcuta în casa primarului, un aparat electronic de bruiaj, l-a pus pe Sorin Oprescu în postura de a da explicații. „Dispozitivul gen smart-phone marca XXCOM mi-a fost oferit de la STS în urmă cu 3 ani de consilierul general de la STS, nu l-am folosit niciodată, nu este vorba de un dispozitiv de bruiaj”. (Sursa: Curtea de Apel București)

Procedurile privind arestarea preventivă au scos la lumină și afacerile familiei.

„Măsura arestării preventive se impune în acest stadiu procesual și pentru identificarea fluxurilor financiare rezultate din documentarea altor activități similare și pentru a nu da posibilitatea inculpatului să ascundă probele necesare efectuării unei investigații economice paralele și proactive care să permită atât documentarea activității infracționale, cât și indisponibilizarea produsului infracțiunii în vederea confiscării speciale și a confiscării extinse”. (sursa: Curtea de Apel București).

Sorin Oprescu a fost arestat preventiv în data de 6 septembrie, iar avocații săi au cerut înlocuirea arestării preventive cu arestul la domicliu. Solicitarea edilului va fi judecată la Tribunalul București.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*