Comisionul pentru plata online a taxelor și impozitelor va fi redus

  • Nicoleta Ungureanu
  • 20 iunie 2016
  • Economie

Guvernul a decis micșorarea comisionului pentru plata online a taxelor și impozitelor, acesta urmând să fie redus la maximum 1% din valoarea tranzacției și nu mai mult de 20 lei.

În prezent, nivelul maximal al comisionului este de 2% sau 30 de lei dacă, prin aplicarea cotei de 2%, rezultă o sumă mai mare de 30 de lei.

Și comisionul unic plătibil instituției de credit acceptatoare de plăți electronice pentru verificarea conformității transferului de date cu specificațiile standard ale SNEP va fi redus la maximum 100 de euro, în prezent acesta putând ajunge la echivalentul în lei a 300 de euro.

Guvernul a pregătit o lege în baza căreia va fi operată reducerea plafonului maximal al comisionului, în perioada următoare. Conform legii, comisioanele percepute de către furnizorii de servicii pentru operatiunile de tranzactionare online cu cardul bancar, aferente incasarii taxelor si impozitelor prin intermediul SNEP, nu pot depăși tarifele maximale aprobate prin ordin comun emis de Ministerul pentru Societatea Informațională, Ministerul Finanțelor și Ministerul Administrației Publice, informează Profit.ro.

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *