Ultimele Știri

Comisiile au aprobat bugetul pentru 2015

După trei zile de dezbateri, comisiile de buget-finanţe din Camera Deputaţilor şi Senat au adoptat, astăzi, proiectul bugetului de stat pe 2015, cu doar două voturi ”împotrivă” şi o abţinere.

Din bugetul de stat, Ministerele Muncii, Dezvoltării, Finanţelor, Fondurilor Europene, Agriculturii, Mediului, Transporturilor, Economiei vor avea bugete mai mari de anul viitor, în timp ce alocările pentru ministerele Sănătăţii, Culturii şi Administraţiei şi Internelor vor fi mai mici.

Din datele oficiale se știe bugetul numai la câteva ministere:

  • Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri – 673 milioane de lei
  • Ministerul Muncii – 55 miliarde lei
  • Ministerului Justiţiei – 2,7 miliarde de lei
  • Ministerului Public – 709 milioane de lei

Raportul complet al comisiei de buget-finanţe urmează să intre, mâine, în dezbaterea plenului Parlamentului, iar votul final ar putea avea loc duminică, în aceeaşi zi cu investirea noului președinte al României, Klaus Iohannis. 

Parlamentarii din comisiile de buget-finanţe au început, marţi, dezbaterile generale la proiectul bugetului de stat pe 2015, în prezenţa secretarului de stat în MFP Daniela Pescaru şi în ciuda obiecţiilor opoziţiei privind absenţa ministrului Darius Vâlcov de la şedinţă, procedurile au fost finalizate joi, la ora 22.00, după trei zile de dezbateri aprinse.

Proiectul de buget a fost aprobat în şedinţa din 12 decembrie a Guvernului.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*