Ultimele Știri

Comisia Juridică face scut în jurul parlamentarului corupt, Ion Diniţă

Comisia Juridică a făcut scut marţi, în jurul deputatului conservator Ion Diniţă şi a dat aviz negativ pentru încuviinţarea arestării acestuia.   

Deputatul corupt Ion Diniţă este cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită în dosarul lui Aristotel Căncescu, după ce Consiliul Judeţean Braşov ar fi fost prejudiciat, în urma plăţilor nelegale făcute firmei parlamentarului, cu peste 7,6 milioane de euro. La discuţiile din Comisie a participat şi deputatul conservator care şi-a susţinut nevinovăţia. În urma votului s-au înregistrat 13 voturi împotriva reţinerii şi nouă voturi pentru.

Procurorii DNA spun că multe dintre contractele vizate de anchetă au fost atribuite cu dedicaţie societăţilor controlate de liderul conservatorilor din Braşov. Sunt atât contracte pentru întreţinerea, repararea ori construirea unor drumuri, cât şi pentru reabilitarea unor clădiri-monument. Toate au fost parafate între anii 2009-2012.

Una dintre firmele deputatului Ion Diniţă, SC GOTIC SA, a încheiat în ultimii şapte ani nu mai puţin de 70 de contracte cu primării din Braşov sau Consiliul Judeţean. Toate apar în declaraţia de interese a parlamentarului, 43 dintre aceste contracte au fost încheiate exact în perioada vizată de anchetă. Procurorii susţin că adaosul practicat de firma deputatului în relaţia cu CJ Braşov este, în unele contracte, şi de 1000 la sută.

Chiar dacă membrii Comisiei Juridice au făcut scut în jurul deputatului Ion Diniţă, decizia finală o va lua plenul Camerei Deputaţilor care a fost convocat pentru luni, 20 octombrie, ora 15.00.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*