Ultimele Știri

UPDATE: Ioan Oltean: ”Am prezentat probele din care rezultă nevinovăția mea. Nu am cerut să mă apere nimeni”

UPDATE: „Am prezentat în fața comisiei toate argumentele care pledează în a dovedi inexistența faptelor. Nu am fost niciodată în localitatea Chitila și nu am fost niciodată la biserica din Chitila. Nu l-am cunoscut niciodată pe denunțător, pe părintele Alexandrescu, dacă pot să îi zic părintele Alexandrescu și nu am luat bani de la Mihai Rotaru.În fața comisiei am prezentat probele din care rezultă nevinovăția mea și lipsa de susținere probabistică a denunțului. Nu am cerut să mă apere nimeni. Mai mare umilință decât am suferit din cauza mass-media, zilele astea, nu se poate suferi”, a declarat Ioan Olteanu.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a avizat cererea DNA de arestare preventivă a deputatului Ioan Oltean.

La votul din comisie au fost prezenți 21 de deputați – 14 au votat pentru, 4 împotrivă și 3 s-au abținut.

Comisia s-a întrunit astăzi pentru a discuta mai întâi cererea care îl privește pe Ioan Oltean, iar apoi pe aceea referitoare la Cătălin Teodorescu. Întrebat dacă dorește să fie salvat de colegi de la arestul preventiv, Ioan Oltean a spus: „Nu, vreau să mă salvez eu”.

Reamintim că deputatul Ioan Oltean a decis să demisioneze din funcția de vicepreședinte al Partidului Național Liberal, după ce Direcția Națională Anticorupție a cerut reținerea și arestarea sa. Potrivit procurorilor anticorupției liberalul a primit în incinta busericii de pe bd. Chitila suma de 600.000 de euro de la samsarul imobiliar Mihai Rotaru. 

Ioan Oltean a ajutat-o pe Crinuța Dumitrean să ocupe funcția de șef al Comisiei pentru Retrocedarea Proprietăților din cadrul ANRP, astfel acesta și-a exercitat influența pentru a-l ajuta pe Mihai Rotaru să primească o despăgubire ilegală în valoare de 25 de milioane de euro. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*