Comisia Juridică a votat în favoarea urmării penale a lui Gabriel Oprea

  • Nicoleta Ungureanu
  • 14 septembrie 2016
  • Justiție
gabriel oprea

Senatorul Gabriel Oprea s-a prezentat la Comisia juridică pentru a fi audiat în dosarul în care este urmărit penal pentru ucidere din culpă în cazul morții polițistului Bogdan Gigină.

Comisia Juridică a votat în favoarea urmăririi penale a fostului ministru Gabriel Oprea. Scenariu s-ar putea repeta și la Senat, fapt ce l-ar lăsa pe fostul ministru fără imunitate.

Dosarul are 18 volume și a  fost repartizat Comisiei juridice de către Biroul permanent al Senatului. Senatorul Gabriel Oprea a avut  la dispoziţie o săptămână să-şi studieze dosarul pe care Comisia juridică l-a deschis luni, raportul urmând să fie votat în plen peste două săptămâni, potrivit unor surse din conducerea Senatului.

Pe 31 august, șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru începerea urmăririi penale a lui Gabriel Oprea, fost vicepremier și ministru de Interne, pentru ucidere din culpă în dosarul privind moartea polițistului Bogdan Gigină.

Procurorii anticorupţie au transmis procurorului general al României cererea de încuviinţare a urmăririi penale pentru ucidere din culpă în ceea ce îl priveşte pe fostul viceprim-ministru pentru Securitate Naţională şi ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, actual senator.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *