Ultimele Știri

Comisia Juridică a Senatului a decis ca arestații preventiv să nu mai poarte cătușe

Controversatul proiect care prevede că arestaţii preventiv nu trebuie să mai poarte cătuşe a primit avizul Comisiei Juridice din Senat.

Proiectul care prevede că arestații preventiv nu trebuie să mai poarte cătușe a primit avizul Comisiei Juridice a Senatului.

„Nu se mai reformulează. Am comunicat în timp util comisiei forma pe care eu o susțin și aceasta înțeleg că a fost admisă. E vorba de chestiunea legată de încătușare și chestiunea legată de arestul la domiciliu care să se execute la locuința pe care cel în cauză o indică ca reședință permanentă. În Codul Penal există infracțiuni care sunt definite ca fiind făptuite prin acte de violență. E vorba de tâlhărie, de viol, de omor. Aici nu cred că există vreo dificultate pentru procurori să aprecieze când e vorba de infracțiuni săvârșite prin acte de violență. Eu am mai spus-o, nu am nimic a reproșa procurorilor și judecătorilor. Textul este cel imprecis. Actul normativ lasă loc de interpretări și trebuie reformulat”, a declarat politicianul Șerban Nicolae.

Una dintre principalele prevederi ale iniţiativei legislative este ca acei inculpaţi aflaţi în arest preventiv care sunt plimbaţi de la o instituţie la alta a statului să nu mai poarte cătuşe.

În plus, iniţiatorul legii ar vrea ca cei acuzaţi de corupţie să nu mai poată fi arestaţi preventiv. Cei acuzaţi de corupţie au fost scoşi din categoria celor ce pot fi trimişi în arest sever.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*