Ultimele Știri

Comisia Juridică a dat un aviz negativ pentru urmărirea penală a premierului Ponta

Victor Ponta la DNA

Comisia Juridică a Camerei Deputaților a respins cererea procurorilor DNA  de începere a urmăririi penale a inculpatului Victor Ponta. Comisia a votat în felul următor: 7 deputați au votat pentru începerea urmăririi penale, un deputat s-a abținut, iar 18 au votat împotriva urmăririi penale. 

Premierul Ponta este acuzat de trafic de influență, spălare de bani, fals în acte(17 ifracțiuni) și complicitate la evaziune fiscală. Parlamentarii liberali au votat pentru începerea urmării penale în timp ce membrii coaliției de guvernare din Comisia Juridică au făcut scut în jurul premierului Ponta. 

„Îmi susțin punctul de vedere, colegii fac un raport, mâine vreau să fie votul în plen, nu e bine nici pentru Parlament, nici pentru Guvern să tragem de timp”, a declarat Victor Ponta. 

Comisia Juridică a recomandat astfel respingerea cererii DNA privind încuviinţarea urmăririi penale. Votul dat în Comisia Juridică are doar rol consultativ. Mâine vom asista la votul final după ce Comisia Juridică va trimite toate documentele la Cameră. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*