Ultimele Știri

Comisia judiciară a dat aviz favorabil pentru începerea urmăririi penale a Elenei Udrea

Comisia juridică a avizat favorabil, astăzi, solicitarea DNA de începere a urmăririi penale a deputatului Elena Udrea, fără să mai existe dezbateri pe fond, cu 20 de voturi „pentru”, unul împotrivă, o abţinere şi un vot anulat.

După ce Elena Udrea a stat în comisie doar zece minute, solicitându-le colegilor să dea un aviz favorabil pentru începerea urmăririi sale penale, membrii comisiei au votat pentru un aviz pozitiv.

„Aprofundarea dosarului nu se face în comisii, ci în timpul alocat. Parlamentarii care au simțit nevoia să studieze dosarul, l-au studiat. Doamna Udrea a subliniat că ar fi unele neclarități pe care domnia sa le va clarifica în justiție”, a declarat președintele comisiei juridice.

Întrebat fiind când va fi convocat plenul Camerei pentru vot final în acest caz, acesta a reamintit că decizia îi aparține lui Valeriu Zgonea.

„Președintele Camerei convocă Biroul Permanent și plenul. Dacă azi trimitem raportul, începând de mâine, președintele Camerei poate oricând să convoace în interiorul celor 5 zile. Cel mai probabil luni se va vota”, a mai declarat Bogdan Ciucă.

Deputatul PMP Elena Udrea este urmărită penal în dosarul Microsoft, pentru spălare de bani şi fals în declaraţiile de avere, fiind acuzată că a dobândit şi folosit bunuri despre care ştia că provin din infracţiuni. Elena Udrea este sub control judiciar din 29 ianuarie până în 29 martie.

Pe de altă parte, în dosarul „Gala Bute”, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut luni aviz de la Parlament pentru urmărirea penală a deputatului Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, fiind suspectată de abuz în serviciu, cu obţinerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*