Comisia Europeană: Tarifele de roaming vor fi eliminate începând din luna iunie 2017

  • Nicoleta Ungureanu
  • 7 septembrie 2016
  • Social

Comisia Europeană a anunțat miercuri că nu a renunțat la promisiunea de a pune capăt tarifelor de roaming, iar că această schimbare va intra în vigoare din luna iunie a anului următor.

„Vreau să fiu foarte clar, am pus punct roaming-ului. Nu va mai trebui să plătiți începând din luna iunie 2017”, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, într-o conferință de presă.

Uniunea Europeană a acceptat să elimine tarifele de roaming, dar în urma presiunilor operatorilor de telefonie mobilă a acceptat și să limiteze capacitatea europenilor de a căuta contracte de telefonie mobilă mai ieftine în alte țări pentru a le utiliza acasă.

„Roaming-ul înseamnă călătorie, înseamnă mișcarea în interiorul Uniunii Europene, mersul în vacanță. Europenii care călătoresc fac asta, în medie, timp de 12 zile pe an. Comisia a mers mai departe prin eliminarea tarifelor de roaming timp de 90 de zile pe an”, a susținut Schinas.

Europarlamentarul Guy Verhofstadt cere însă ca roamingul să fie gratuit pe întreaga perioadă a anului și nu doar 90 de zile.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *