Ultimele Știri

Comisia Europeană: Tarifele de roaming vor fi eliminate începând din luna iunie 2017

Comisia Europeană a anunțat miercuri că nu a renunțat la promisiunea de a pune capăt tarifelor de roaming, iar că această schimbare va intra în vigoare din luna iunie a anului următor.

“Vreau să fiu foarte clar, am pus punct roaming-ului. Nu va mai trebui să plătiți începând din luna iunie 2017”, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, într-o conferință de presă.

Uniunea Europeană a acceptat să elimine tarifele de roaming, dar în urma presiunilor operatorilor de telefonie mobilă a acceptat și să limiteze capacitatea europenilor de a căuta contracte de telefonie mobilă mai ieftine în alte țări pentru a le utiliza acasă.

“Roaming-ul înseamnă călătorie, înseamnă mișcarea în interiorul Uniunii Europene, mersul în vacanță. Europenii care călătoresc fac asta, în medie, timp de 12 zile pe an. Comisia a mers mai departe prin eliminarea tarifelor de roaming timp de 90 de zile pe an”, a susținut Schinas.

Europarlamentarul Guy Verhofstadt cere însă ca roamingul să fie gratuit pe întreaga perioadă a anului și nu doar 90 de zile.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*