Ultimele Știri

Comisia Europeană propune controale sistematice ale cetăţenilor UE la frontierele externe, pentru securitatea Schengen

spatiu schengen

Comisia Europeană a propus marţi introducerea de controale sistematice ale cetăţenilor UE la graniţele externe, alături de alte măsuri pentru protejarea spaţiului Schengen fără frontiere interne, potrivit unui comunicat al CE.

Potrivit comunicatului, aceste propuneri vor contribui la gestionarea migraţiei într-un mod mai eficace, la îmbunătăţirea securităţii interne a Uniunii Europene şi la protejarea principiului liberei circulaţii a persoanelor.

Comisia propune instituirea unui corp european de pază a frontierelor şi a coastelor pentru a asigura o gestionare riguroasă şi partajată a frontierelor externe. Pentru a spori şi mai mult securitatea cetăţenilor Europei, Comisia propune, de asemenea, introducerea de controale sistematice în bazele de date relevante în cazul tuturor persoanelor care intră în spaţiul Schengen sau ies din acesta.

Pentru creşterea securităţii în spaţiul Schengen, Comisia prevede o modificare specifică a Codului frontierelor Schengen în vederea introducerii unor verificări sistematice obligatorii ale cetăţenilor UE la frontierele externe terestre, maritime şi aeriene. Verificarea obligatorie a cetăţenilor UE se va efectua în baze de date precum Sistemul de Informaţii Schengen, baza de date a Interpol privind documentele de călătorie furate şi pierdute şi sistemele naţionale relevante, pentru a verifica dacă persoanele care sosesc nu reprezintă o ameninţare la adresa ordinii publice şi a securităţii interne, potrivit Mediafax.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*