Ultimele Știri

Europa divizată | Comisia Europeană prezintă noul plan de redistribuire a refugiaților

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker va prezenta miercuri noul plan de redistribuire a refugiaților, având la bază cote obligatorii pentru statele membre ale Uniunii Europene. Multe state din UE nu sunt de acord cu cotele obligatorii impuse de Comisia Europeană, statele fiind divizate în fața situației actuale.

Planul va fi prezentat în timpul discursului anual pe care Jean-Claude Juncker îl va susține în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg. O parte dintre criteriile pe baza cărora este construită strategia de redistribuire este cunoscută.

Refugiații vor fi distribuiți conform unei formule care se bazează 40% pe produsul intern brut al țărilor, 40% pe numărul de locuitori, 10% pe rata șomajului și 10% pe numărul de refugiați deja aflați în fiecare țară membră înaintea apariției crizei din acest an, conform Agerpres.

Astfel, planul vine cu relocarea a 120.000 de persoane în plus față de cele 40.000 de persoane propuse anterior de Comisie pentru a fi redistribuite. Germania este țara care primește cel mai mare val de refugiați, atingând numărul de  31.443, ceea ce înseamnă o cotă de 26,2% din cei 120.000 de noi refugiați. Ea este urmată de Franța, care va primi 24.031, o proporție de 20% din cei 120.000 noi refugiați și Spania, care va primi 14.931 de refugiați, adică o cotă de 12,4% din noii refugiați, conform unor surse europene citate de Agerpres.

Berlinul cere o mai mare susținere din partea țărilor europene, și le cere acestota să își ”deschidă mai larg porțile” pentru imigranți: ”Avem nevoie în final de un sistem deschis de cote pentru repartizarea obligatorie a persoanelor care au un drept de azil”, a declarat cancelarul german Angela Merkel.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*