Ultimele Știri

Comisia Europeană anchetează MODUL în care Facebook utilizează datele despre clienţi

carnaval germania

Politica de confidenţialitate a datelor utilizatorilor practicată de Facebook este de mult prea mult timp un subiect controversat, aşa că era de aşteptat că Europa să demareze o anchetă, mai ales după ce Google a intrat, recent, sub lupa autorităţilor de pe vechiul continent.

Mai multe autorităţi europene de protecţie a datelor au lansat o anchetă asupra politicii de confidenţialitate a reţelei sociale. Anunţul a fost făcut de către Comisia naţională de informatică şi libertăţi din Franţa, dar acţiunea este una colectivă ce reuneşte autorităţi europene şi din Belgia, Germania, Olanda şi Spania.

Se pare că, momentan, principala grijă a autorităţilor este legată de consecinţele asupra utilizatorilor de Facebook, din cauza creşterii transferului de date între aplicaţii multiple, exemple concrete fiind Instagram şi Whatsapp. Cel mai probabil, însă, anchetă europeană se va extinde.

Noua investigaţie va avea că baza de lucru procesul contra unui alt mare gigant IT merican, Google, şi implicarea în problemă a mai multor state importante europene creşte capacitatea de negociere cu marii actori mondiali din industrie.

Replica Facebook nu a întârziat să apară. Compania a precizat, pentru AFP, că şi-a actualizat recent politica de confidenţialitate şi că aceasta este conformă legilor europene.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*