Ultimele Știri

Comisia Europeană alocă 83 de milioane de euro pentru linia de metrou Bazilescu-Străuleşti

metrou bucuresti

Extinderea cu două staţii Magistralei 4 de metrou va fi finanţată din bani europeni. Comisia Europeană a aprobat o contribuţie financiară de 83 de milioane de euro pentru construirea secţiunii Parc Bazilescu – Străuleşti.

Proiectul face parte din Programul Operaţional pentru Transport şi este finanţat din fondurile de coeziune. Acesta prevede extinderea actualei linii de metrou cu un segment nou, în lungime de 1,89 km, și construcția a două noi stații. Valoarea totală a proiectului este de 97.761.634 euro.

„Principalii beneficiari ai noii infrastructuri construite vor fi cei aproape 50 de mii de locuitori ai cartierelor Bucureștii Noi și Chitila, care se vor bucura de accesul direct la sistemul de metrou.  Populația din nord-vestul Bucureștiului și aceea din orașele Mogoșoaia, Buftea şi Chitila va beneficia, de asemenea, de pe urma unui acces mai ușor la rețeaua de transport de mare capacitate”, a spus comisarul pentru politici regionale Corina Crețu.

Noul segment va reduce cu aproximativ 65% timpul de călătorie cu transportul public de-a lungul coridorului corespunzător liniei 4 de metrou și va fi utilizat de aproximativ 3.638.700 pasageri/an.

Lucrările la ultima porţiune din Magistrala M4 de metrou au început deja în această primăvară, iar termenul anunţat de oficialităţi pentru finalizare e primăvara lui 2016. Cel mai probabil și în mod realist, în primăvara lui 2017 putem spera să circulăm cu metroul pe această nouă porţiune de magistrală.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*