Ultimele Știri

Comisia Europeană a adoptat programul României pentru infrastructură de 9,5 miliarde de euro

fonduri europene

România va dispune de aproape 9,5 milioane de euro de la Comisia Europeană, până în anul 2020, pentru a investi în transporturi, mediu şi energie.

Comisia Europeană a adoptat Programul Operaţional pentru Infrastructură Mare al României, iar începând cu acest an vom avea la dispoziţie circa 9,5 miliarde euro din fondurile UE, aproape jumătate din cele 23 miliarde euro alocate ţării noastre prin politica de coeziune. 

„Luând în calcul şi cofinanţarea de la bugetul naţional, programul valorează peste 11,8 miliarde de euro dedicaţi creşterii economice şi creării locurilor de muncă”, se arată într-un comunicat al Ministerului Fondurilor Europene.

Astfel, Uniunea Europeană va investi 9,41 miliarde de euro în România, iar Guvernul va adăuga alte 2, 4 miliarde pentru a implementa proiecte de transporturi, energie şi mediu.

„Acest pachet de investiţii, cel mai mare program operaţional al României şi al doilea din Europa ca mărime, va contribui la dezvoltarea unui sistem de transport sustenabil şi ecologic, va proteja mediul şi va spori eficienţa energetică a ţării”, a declarat comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu.

Cel mai probabil, prin acest program se va pune în practică Masterplanul de transport, care vizează să îmbunătăţească infrastructura deja existentă, să dezvolte un sistem de transport urban sustenabil şi să definitiveze reţeaua centrală TEN-T în România.

Totodată, acesta va susţine capacitatea României de a-şi îndeplini obligaţiile din domeniul mediului, în special în ceea ce priveşte gestionarea resurselor de apă şi a deşeurilor.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*