Comisia de specialitate a CNATDCU: Petre Tobă nu a plagiat

  • Nicoleta Ungureanu
  • 2 septembrie 2016
  • Justiție

Comisia din cadrul Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) care a analizat lucrarea de doctorat a ministrului demisionar Petre Tobă a decis că acesta nu a plagiat, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației, Mirabela Amarandei.

Universitatea de Apărare „Carol I” a propus, în punctul de vedere trimis CNATDCU, menținerea titlului de doctor în cazul lui Petre Tobă.

Ministrul Afacerilor Interne Petre Tobă a anunțat că și-a prezentat demisia, joi seară. după ce procurorii DNA au cerut aviz preşedintelui pentru începerea urmăririi penale pe numele ministrului în dosarul privind fapte de corupţie la DIPI.

Acesta a declarat că a deci să își dea demisia pentru a evita implicarea Ministerului Afacerilor Interne într-un scandal public.

“Am decis să-mi prezint demisia Primului ministru pentru a evita implicarea Ministerului Afacerilor Interne într-un scandal public în prag de alegeri. Resping cu tărie acuzaţiile aduse şi sunt la dispoziţia organelor de anchetă pentru clarificarea oricărei situaţii. Menţionez că toate faptele prezentate sunt anterioare mandatului meu, iar procurorul de caz a avut acces la toate documentele necesare instrumentării cauzei, inclusiv la cele clasificate «secret de stat»”, a declarat Petre Tobă prin biroul de presă al Ministerului Afacerilor Interne.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *