Comisia de experţi a CNATDCU dă verdictul final! Gabriel Oprea a plagiat

Gabriel Oprea

Comisia de experţi a CNATDCU dă verdictul final cu privire la teza de doctorat a lui Gabriel Oprea, în urma analizei acesteia. Conform experților, lucrarea acestuia este plagiată, la data de 1 august urmând ca în cadrul comisiei generale a consiliului să se decidă dacă se cere retragerea titlului de doctor, anunţă Ministerul Educaţiei.

Lucrarea de doctorat a lui Gabriel Oprea, „Procedura plângerii prealabile”, a fost susţinută în anul 2000, la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, coordonator fiind profesorul universitar Ion Neagu.

„Comisia de experţi din cadrul Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) care a analizat teza de doctorat a domnului Gabriel Oprea a dat verdict de plagiat iar marţi comisia juridică a avizat, prin vot, acest verdict. Pe 1 august se va discuta în cadrul consiliului general al CNATDCU acest vot de astăzi, membrii Consiliului general pronunţându-se asupra recomandării de retragere a titlui de doctor”, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Mirabela Amarandei.

Și Marian Popescu, preşedintele Comisiei de Etică a Universităţii din Bucureşti, a dat un verdict tranşant în septembrie 2015, după ce a analizat lucrarea de doctorat a lui Gabriel Oprea, spunând că, în mod sigur, este vorba despre un plagiat, zeci de pagini fiind „copiate integral”.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *