Ultimele Știri

Comisia de experţi a CNATDCU dă verdictul final! Gabriel Oprea a plagiat

Gabriel Oprea

Comisia de experţi a CNATDCU dă verdictul final cu privire la teza de doctorat a lui Gabriel Oprea, în urma analizei acesteia. Conform experților, lucrarea acestuia este plagiată, la data de 1 august urmând ca în cadrul comisiei generale a consiliului să se decidă dacă se cere retragerea titlului de doctor, anunţă Ministerul Educaţiei.

Lucrarea de doctorat a lui Gabriel Oprea, „Procedura plângerii prealabile”, a fost susţinută în anul 2000, la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, coordonator fiind profesorul universitar Ion Neagu.

„Comisia de experţi din cadrul Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) care a analizat teza de doctorat a domnului Gabriel Oprea a dat verdict de plagiat iar marţi comisia juridică a avizat, prin vot, acest verdict. Pe 1 august se va discuta în cadrul consiliului general al CNATDCU acest vot de astăzi, membrii Consiliului general pronunţându-se asupra recomandării de retragere a titlui de doctor”, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Mirabela Amarandei.

Și Marian Popescu, preşedintele Comisiei de Etică a Universităţii din Bucureşti, a dat un verdict tranşant în septembrie 2015, după ce a analizat lucrarea de doctorat a lui Gabriel Oprea, spunând că, în mod sigur, este vorba despre un plagiat, zeci de pagini fiind „copiate integral”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*